Wij stellen u voor aan onze kandidaat raadsleden

 

Aangenaam kennis te maken.

Mijn naam is Ton Lammertink. Ik ben gehuwd met Carla en samen hebben wij 5 kinderen. Wij zijn de trotse opa en oma van 7 geweldige kleinkinderen. Ik ben zelfstandig ondernemer en woon sinds 1995 in Zoetermeer. Zoetermeer is helemaal mijn stad geworden waar ik mij echt thuis voel. Een fantastische stad om in te wonen, leven en te werken.

Waarom de politiek in?

In de afgelopen jaren heb ik min of meer aan de zijlijn gestaan van het politieke speelveld en getracht anderen te bewegen op te komen voor Senioren en kwetsbare mensen. Dit is in mijn ogen niet goed gelukt  en daarom heb ik de beslissing genomen om zelf de handschoen op te pakken en samen met anderen specifiek op te komen voor deze kwetsbare groepen.

Mijn focus voor de komende jaren is gericht op het opkomen voor de belangen van onze senioren en andere kwetsbare groepen in de stad zodat zij eindelijk een volwaardige stem krijgen in de Zoetermeerse gemeenteraad.

Ik ben blij met ons team, dat hetzelfde gedachtengoed omarmt en wil graag samen met hen in de gemeenteraad een bijdrage gaan leveren aan een nog beter Zoetermeer.

Huisvesting, zorg, vitaliteit, veiligheid, werk en inkomen zijn naar mijn mening de belangrijkste aandachtspunten voor de komende jaren.

Daar sta ik voor en daar ga ik voor!

Ton Lammertink

Ik ben Frans Muijzers. Ruim 30 jaar geleden kwam ik met mijn gezin in Zoetermeer wonen. In een mooie stad, met goede voorzieningen en een aangenaam woonklimaat. Ik ben zelfstandig adviseur en trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en teameffectiviteit. Ik hou van hardlopen, muziek maken en … besturen, jawel.

In Zoetermeer ben ik bestuurlijk actief geweest voor diverse organisaties, o.a. voorzitter van drie sportclubs. Met veel plezier kijk ik terug op mijn periode als raadslid (2002-2006), waar mijn aandacht o.a. uitging naar de ruimtelijke ordening (waar mag wat worden gerealiseerd) en de veiligheid in onze stad. Als wethouder (2006-2010) had ik het dagelijks naar mijn zin met de portefeuilles Wonen, Onderwijs en Kinderopvang, Welzijnsaccommodaties, Jeugd en Sport.

Nu, 12 jaar later, zie ik een stad die haar eigen ziel en kracht dreigt te verliezen. Bijna net zo lang als ik oud ben (62) is Zoetermeer een groeistad. Het resultaat is iets om trots op te zijn én om te behouden. Om dat laatste maak ik me grote zorgen, omdat de gemeente Zoetermeer de laatste jaren koers heeft gezet naar een extra groeispurt die fnuikend is voor de leefkwaliteit en leefbeleving van de burgers die deze mooie stad samen hebben opgebouwd en vormgegeven. Zoetermeer moet zijn groeiambities drastisch bijstellen.

Groei naar 140.000 inwoners is al nauwelijks mogelijk, maar vooral ongewenst. Het tast het bestaande woon- en verblijfgenot aan. Tijd voor een andere focus, vanuit de feitelijke behoeftes en wensen van onze eigen inwoners. Niet bouwen voor import, maar om woonverandering mogelijk te maken voor Zoetermeerse doelgroepen. Ook dat levert lastige opgaves op het gebied van wonen en welzijn, maar het levert een stad op die herkenbaar en gewaardeerd blijft. Een stad die weer opbloeit en niet doodgroeit.

Frans Muijzers

Mijn naam is Phil Puts. Ik ben 48 jaar en o.a. werkzaam als fysiotherapeut en teamcoördinator binnen Basalt Revalidatie. Ook ben ik actief voor de Voorleesexpress in Zoetermeer. Een kernwaarde voor mij is dat waar ik woon, ik me verbonden wil voelen. Een echt “wij-gevoel” creëren met en voor iedereen. Daarbij wil ik niet aan de zijlijn staan maar actief meedenken en vooral ook meedoen. Dat heb ik altijd gedaan, en nu, als nieuwe inwoner van deze uitnodigende stad voel ik hetzelfde: ik wil me inzetten om de stad leefbaar, leerzaam en leuk te houden. Dat gaat niet vanzelf.

GOED laat zien dat het beter kan en moet in Zoetermeer. GOED geeft ook aan hoe dat kan, heel praktisch, dicht op de persoonlijke ervaringen van onze inwoners. Daar kan ik me helemaal in vinden. Ik denk en werk graag oplossingsgericht. Service verlenen en mensen verbinden. Samenwerken is voor mij het leukste werkwoord. 

Het kost me dan ook weinig moeite om me volledig in te gaan zetten om deze GOEDe visie stevig op de lokale politieke agenda te krijgen. Ik verplaats me gemakkelijk in de positie van anderen, niet in de laatste plaats ook in die van hen die het wat lastiger hebben om mee te komen in onze maatschappij.

Vanuit mijn ondernemende geest zet ik me daarom graag in voor de Zoetermeerse bevolking. Zoals mijn vader vroeger al vaak tegen me zei: “waar een Phil is, is een weg.” Ook in en voor Zoetermeer.

Phil Puts

Ik ben Vincent Dullaart en Zoetermeer is mijn geboorte- en woonplaats, daarnaast de plek waar ik woon met mijn (samengesteld) gezin. Ik wil hier oud worden en dit met de mensen die ik nu om mij heen heb.

En ben ik werkzaam op ROC Mondriaan als teamleider en docent op de school voor HORECA en Financiële Dienstverlening. In het verleden ben ik werkzaam geweest als (chef-) kok in verschillende bedrijven en ben ik ondernemer geweest.

In mijn vrije tijd sta ik geregeld als scheidsrechter op het hockeyveld bij MHC Zoetermeer, ik vind het belangrijk dat jongeren kunnen sporten en op deze wijze draag ik mijn steentje bij.

Als geboren en getogen Zoetermeerder ben ik vaak betrokken geweest bij verschillende (culinaire-) evenementen in Zoetermeer. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Zoetermeer mij aan het hart gaat en ik mij graag wil inzetten voor een Zoetermeer waar een ieder die er woont zich thuis en gelukkig voelt. Verbetering van de leefbaarheid, infrastructuur van de wijken en het onderwijs zijn punten die mij erg aanspreken en waar ik me graag voor inzet.

Goed gaat niet voor GROEI, maar voor BLOEI en dat spreekt mij aan!

Vincent Dullaart

Ik ben Albert Cassuto, 75 jaar oud en woon sinds 1973 in Zoetermeer, heb 33 jaar gewerkt bij NOC*NSF en  bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat als opleider/trainer. Was van 2006 tot 2010  fractielid van Leefbaar Zoetermeer/Zo Zoetermeer!

Al vele jaren doe ik vrijwilligerswerk bij Popcentrum “De Boerderij”, en bij de Haagsche Wijk-en Woonzorg.

Ik speel graag gitaar, lees en verzamel boeken over oud Den Haag.

Het is weer de hoogste tijd om een kritische rol en stem te laten horen in de Zoetermeerse politiek.

Vandaar dat ik mij heb aangesloten en lid ben geworden van de verfrissende en kritische partij GOED!

Albert Cassuto

Ik ben Ron Jenner, 62 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik woon sinds 1983 in Zoetermeer en ben 35 jaar actief als professioneel fotograaf. Muziek, fotograferen, luisteren naar muziek, muziek maken en sporten zijn mijn favoriete bezigheden. Mensen blij maken met mijn fotografie en muziek geeft een GOED gevoel.

Door GOED kan ik mij nu ook inzetten voor de ouderen, hulpbehoevenden en kwetsbaren in onze stad. Als oud-vakbondsmedewerker wil ik opkomen voor die mensen die ons het hardst nodig hebben. Dus ook voor de ouderen van morgen, onze kinderen en dus toekomstige ouderen. Huisvesting en sociale zekerheid zijn van groot belang!

Met elkaar gelukkig en plezierig oud worden in een veilige en groene omgeving is essentieel. Daarom heb ik de handschoen opgepakt die mij is toegeworpen om hiermee aan de slag te gaan!

Met elkaar en vóór elkaar kan Zoetermeer weer bloeien en kunnen wij leven in een nog mooiere stad. 

Wie GOED doet GOED ontmoet!

 

Ron Jenner

Mijn naam is Eefje Muijzers, een vrouw van 33 jaar en ik ben, op een paar jonge maanden en verdwaalde volwassen jaren na, een echte Zoetermeerse. Samen met mijn partner, drie kinderen en een hond, woon ik in de wijk Seghwaert. Daar wonen wij met veel plezier, onder andere door het ‘dorpse’ karakter wat ons erg aanspreekt.

Ik heb Zoetermeer zien opgroeien tot een volwaardige, grote stad. En ik zou graag zien dat er nu ruimte komt om die mooie stad te laten floreren. Niet nog groter, wel nog beter. Ik heb vaak gehoord van mensen dat Zoetermeer geen sfeer zou hebben, maar ik heb het hier zelf altijd prima naar mijn zin.

Ik gun ook mijn kinderen een jeugd waarin zij onbezorgd kunnen buitenspelen, sporten en goed onderwijs kunnen volgen. Ik gun het mijn ouders dat zij later de zorg kunnen krijgen die ze dan nodig hebben. Zoetermeer moet een stap gaan zetten om voor de huidige inwoners alles op orde te krijgen. Meer woningen? Ja! Voor onze eigen jongvolwassenen, voor onze eigen senioren. Niet aan de buitenrand wegstoppen, maar in hun eigen vertrouwde omgeving waar men zich thuis voelt. Zoetermeer moet niet groeien, maar bloeien!

En precies dát is een van de speerpunten van GOED. Je gezamenlijk inzetten voor alle Zoetermeerders,  jong èn oud.

Eefje Muijzers

Aangenaam kennis te maken. Mijn naam is Jeroen Barendse. Ik ben recentelijk gescheiden en ik heb 2 dochters. Sinds 2008 ben ik mindervalide, kan hierdoor helaas niet werken en zorg voor mijn 2 dochters. Ik woon al bijna heel mijn leven in de prachtige stad Zoetermeer. 

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan tot het jaar 2020. Ik ben toen gestopt met vrijwilligerswerk omdat mijn jongste dochter onder andere ASS bleek te hebben en ben me daar op gaan concentreren.

Waarom de politiek in?

In de politiek was ik al jaren geïnteresseerd en dat hoofdzakelijk vanaf de zijlijn. Omdat ik ervaring heb in zorg, werk en inkomen, onderwijs en leefomgeving en ik zag dat daar nog veel dingen anders en beter zouden kunnen.

Na vele jaren alleen maar te zeggen wat anders en beter zou kunnen is het de tijd dat ik deze woorden omzet in daden.

Ik wil namens de inwoners van Zoetermeer mij inzetten om de politiek ingrijpend te veranderen op een GOEDe manier.

Jeroen Barendse

Ik ben Lisette den Boer, 40 jaar oud en woon al mijn hele leven in Zoetermeer. Na een aantal jaar in het onderwijs heb ik gekozen om thuis te blijven voor mijn kinderen en te kijken wat er op mijn pad zou komen.

Na 2 fijne invalklussen kwam GOED op mijn pad. Politiek vond ik wel interessant, maar ik heb er tot nu toe nooit wat mee gedaan. Wat een mooie kans om achter de schermen mee te kijken naar het oprichten van een nieuwe partij en mee te kunnen helpen er iets moois van te maken. Net als vele anderen kan ik me enorm ergeren aan keuzes die er worden gemaakt in de politiek. Het over de balk smijten van geld of administratieve rompslomp …

Je kan erover klagen en niets doen of je kan proberen om er iets aan te veranderen. Door me aan te sluiten bij GOED wil ik proberen om te begrijpen hoe het daadwerkelijk gaat in de politiek en te kijken hoe ik kan helpen Zoetermeer een fijnere plek te maken voor alle inwoners.

Lisette den Boer

Mijn naam is Carla Schaling, ik woon sinds 1989 in Zoetermeer. Ik ben gehuwd en heb 2 prachtige dochters en 3 bonuskinderen.

Ik ben werkzaam als huishoudelijke hulp bij bejaarden, voor een grote thuishulporganisatie in Zoetermeer. Daar zie ik een hoop onrecht bij de verdeling van de uren toebedeeld door de WMO.  Verder constateer ik vooral eenzaamheid bij de cliënten. Daar zou ik mij graag nog meer voor willen gaan inzetten.

GOED heeft een mooi verkiezingsprogramma dat echt aansluit op de behoefte van de Zoetermeerder en kan een ander geluid laten horen in de gemeenteraad van Zoetermeer.

Carla Schaling

Ik ben Ineke Verhaak, ruim 41 jaar getrouwd geweest met Ron, moeder van 3 kinderen en oma van 5 kleinkinderen en woon sinds 1980 in Zoetermeer, met veel plezier. Het is belangrijk dat de ideeën van Ron in “leven” worden gehouden.

Waarom GOED?
Omdat GOED goed is voor alle inwoners van Zoetermeer.

Ineke Verhaak –  Van Reeuwijk

Ik ben Ton Glissenaar. Al meer dan 45 jaar ben ik woonachtig in Zoetermeer. Samen met mijn vrouw, waar ik ook al 45 jaar mee getrouwd ben, en mijn broer heb ik een eigen bedrijf in de woningdecoratie (Decorette) gerund. Daarnaast ben ik vele jaren voorzitter geweest van de Ondernemers Vereniging Zoetermeer (OVZ). Na meerdere fusies het huidige Netwerk Zoetermeer. Mag er erelid van zijn. Na de verkoop van ons bedrijf in 2001 heb ik van mijn hobby, het coachen en begeleiden van ondernemers, mijn werk kunnen maken en ben ik tot mijn pensionerering werkzaam geweest bij de Kamer van Koophandel als bedrijfsadviseur. Naast mijn werk heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan.

Na mijn pensionering ben ik me in gaan zetten voor mensen met financiële problemen en coach ik ondernemers die het moeilijk hebben. Bij die hulp en begeleiding bemerkte ik dat er veel ouderen zijn die buiten hun schuld in de problemen gekomen zijn. Tevens bemerkte ik dat de problemen die ouderen ondervinden regelmatig gebagatelliseerd worden en dat ze in de gemeenteraad niet of amper vertegenwoordigd worden. Dit terwijl meer dan 25% van de Zoetermeerders boven de 60 is.

Ik heb me aangesloten bij GOED omdat deze club staat voor de kernwaarden in mijn leven. Zorgzaam en Solidair. Ik ben er van overtuigd dat GOED veel GOEDS in de gemeenteraad gaat doen voor de Zoetermeerders. Het is hard nodig dat het geluid van de ouderen gehoord gaat worden in de gemeenteraad.

Ton Glissenaar

Jochem den Dulk, 72 jaar, geboren in Den Haag, maar sinds oktober 1979 Zoetermeerder. Getrouwd in 1973 met Thea. Een zoon, Rogier (1976) en een dochter, Marjolein (1981).

Gewerkt als hoofd P&O in overheidsdienst, laatste functie hoofd P&O binnen het kabinet van de Minister-President. Daarna als zelfstandig adviseur/ interimmanager binnen ministerie van Economische Zaken, CBS en de veranderorganisatie ICT Politie.

In 2006 met een zetel met de eigen partij (Leefbaar Zoetermeer) in de gemeenteraad gekomen. In 2010 gegroeid naar 2 zetels en en bij de verkiezingen in 2014 gegroeid naar 3 zetels. Inmiddels heette de Partij Zó! Zoetermeer.
Om gezondheidsredenen de zetel niet aanvaard. Inmiddels 8 jaar ouder en ontevreden over het functioneren van de Zoetermeerse gemeenteraad. Actief in de actiegroep De Monoliet tegen hoogbouw op het terrein van de Sniep, in de Meetgroep Luchtkwaliteit die de fijnstofproblematiek in de kaart brengt en met wat vrienden bezig om de Zoetermeerders alert te maken voor de gevolgen van het referendum over de afvalverwerking.

Heb me onlangs aangesloten bij een nieuwe politieke groepering die als “GOED” aan de komende gemeenteraadsverkiezingen gaat deelnemen. Het programma spreekt me enorm aan.

Dat doe ik niet om zelf in de raad te komen, maar om als lijstduwer een steentje bij te dragen.

Jochem den Dulk